Мне не жалко, все равно его выкидывать, эту гадость никто не ест. А вино делать, слишком дорого, так как я люблю сладкое и тягучее. Лучше рецепт давайте - сколько сахара на 2 кг ягод и дрожжей, чтобы быстрее забурбуляло.
Калі яшчэ ня позна, дрожджы непатрэбныя. Цукру на 5 л можна 1 кг.
Як пісалі, ягады падавіць, закінуць у брагагенератар, засыпаць палову цукру, даліць вады да 3/4. Першыя суткі не закрываць. Падключаць праз суткі. Праз тыдня 2 разгерметызаваць, дасыпаць астатні цукар. Атрымаўшаеся віно, калі цалкам адбродзіць падсаладзіць па смаку, разліць па бутэльках, прастэрылізаваць на вадзяной бане пры 70С.
П.С. Сачыць за колькасьцю газа, можа быць многа.