Автор Тема: Першыя беларускія неонава-блакітныя рамірэзкі  (Прочитано 13468 раз)

Оффлайн anjelika

• Постоялец
    • Просмотр профиля
Молодец Виталя, может покажешь фото родителей?

Віталь

• Гость
Канешне, вось:

Белорусский клуб аквариумистов

Оффлайн Lexx

• Постоялец
    • Просмотр профиля
Чудеснейшая рыбка! Правда? :) или у меня испорченный вкус?

Оффлайн dr.moro

• г. Минск
  • Глобальный модератор
  • Ветеран
  • *
    • Просмотр профиля
Супер.

Оффлайн anjelika

• Постоялец
    • Просмотр профиля
Очень красивая рыбка, но привереда...

Віталь

• Гость
Ну, я так не заўважыў. Хаця з 4 самак у мяне толькі 1.5 не зацягнуліся. Самцы ўсе трое нармальныя.

Віталь

• Гость
У пятніцу была чарговая мётка неонава-блакітных, якія ўжо ўвечары былі адсажаныя. На гэты раз як мінімум палова ікры загінула (пабялела), што зь лічынкамі ня ведаю, з суботы не было мяне ў хаце...

Оффлайн Lexx

• Постоялец
    • Просмотр профиля
Как икре, за которой не ухаживали родители (обмахивали плавничками), был оборудован ток воды? Тот ток воды, который снабжает икру необходимым кислородом. И попутно какая химия была добавлена в воду?

Віталь

• Гость
Кладка проста выпарылася. Ня ведаю куды падзелася. Была адна невялікая неакарыдынка (1 см) і мора галодных фіз (самыя вялікія па 6-7 мм) няўжо яны. Блін, пасьлязаўтра вычышчу аквас і па новай. Са слоў брата лічынкі зьніклі за ноч. Нічога не разумею, ніводнай. Кіслароду мора акварыўм з расьцючкаю і стаіць на вакне + аэрацыя для току вады...

Віталь

• Гость
Тыя 6-8 малькоў, што зь першай (несанкцыянаванай) кладкі ужо выканалі месячны нарматыў  (1 см) і дробнага трубачніка бяруць.

Віталь

• Гость
Малькі кушаюць карэтру і дарослую дафнію (але спачатку карэтру).

Нажаль, згубіў адну з самак, што давала ікру і ледзь не згубіў апошнюю самую вялікую. Гэтая вялікая забіла маленькую (верагодней за ўсё), калі я маленькую падсадзіў да яе на набор ікры ў акварыўм з добрым пітаньнем. Пасьля пасадзіў да вялікай самца і надоўга. Сам паехаў у Ваўкавыск, а пасьля вяртаньня знайшоў вялікую самку ў палажэньні лежачы на баку з мутнымі вачыма. Плаўнікі ня вельмі падраныя былі, так што не думаю, што гэта самец яе так заганяў. Карацей, самец быў, тым ня менш, тэрмінова адсаджаны. Самка зараз выглядае палепш, але усё роўна неяк моцна пацямнела. Здаецца, апошні раз ужо пачала корм браць (жывую дафнію). Але нерастаў ў бліжэйшы час не прадбачыцца, думаю... вось, такая нерадасная інфармацыя...

Віталь

• Гость
Учора вечарам я неслаба спалохаўся. Прыяжджаю вечарам дахаты, а ў аквасе з малькамі ўсё дно укладзена дохлай дафніяй (я за дзень да гэтага напусьціў з запасам), і навальніцаю сьвятло вырубіла. Але малі жывыя, хаця аміяком канкрэтна сьмярдзела. Сіфонка дна з падменай 60%, і усё добра. Дафнія здохла ад гарачыні, нягледзячы на добры кіслародны рэжым (многа травы). Ноч без аэрацыі малькі перажылі, хаця ранкам стаялі пад верхам. Пасьля, як сонца ўстала, расьліны далі кіслароду, і малькі апусьціліся пашукаць чаго б паесьці.

Віталь

• Гость
Как мы все знаем Виталий немного отодвинул своих неоновых рамирезок по совсем непредвиденным причинам, но надежды остаются!
Так, Аляксей, напэўна, гісторыя будзе ўжо толькі пра F2. Семь малькоў F1, што засталіся, ужо сантыметры па 2 (без хваста), праз месяцы паўтары, калі ўсё пойдзе як дагэтуль можна чакаць нерасту ад іх. Праўда, самка "дзікая" маскоўская таксама не памерла, але ікры не набірае...

Оффлайн Lexx

• Постоялец
    • Просмотр профиля
Я не теряю надежды. Повторюсь - у меня есть огромное желание видеть в своих аквариумах "рамирезку". Если я буду видеть неоновую рамирезку - буду счастлив в двойне,  а если еще и опыт твой смогу почитать, то втройне! :) Емкости под них я уже подготовил.

Віталь

• Гость
Вось, вырашыў напісаць крыху пра падрастаючае пакаленьне. Пазаўчора ў паводзінах пачаліся праяўляцца прыкметы дарасьленьня. :) Зараз ведаю, што ў мяне два хлопчыка і пяць дзяўчынак. Ну, але аба ўсім з-запрытна...
У месяц яшчэ можна было толькі здагадвацца, што гэтыя рамірэзкі неонаваблакітныя:

Тут на дне - дафнія сярэдніх памераў. У месяц яны ўжо яе елі. Памер недзе 12-13 мм.

Хаця на сонцы пры пэўных вуглах ўжо можна было разгледзець характэрныя неонавыя блёсткі:

Напрыканцы другога месяца ў неонава-блакітнасьці ўжо можна было не сумнявацца. Больш таго, зараз заднім чыслом я разумею, што ўжо тады можна было адрозьніць самцоў ад самак. У самцоў маюцца чорныя плямы ў ніжніх частках жаберных покрывак як працяг паласы праз вока, у самак яны значна менш праяўлены. Вось, некалькі фотак:

Гэта вырасьнік на 10 л. Я прытрымліваюся таго погляду, што малей трэба расьціць толькі ў густа засаджанай расьлінамі ёмістасьці на сонцы. Так дасягаецца высокая якасьць вады і выдатны кіслародны рэжым.

А вось, блізкім планам:

Ну, і ўжо зусім апошнія фоткі, самцы (магчыма, адзін і той жа):

і самкі (таксама, магчыма, адна і тая ж):

Колер вельмі моцна залежыць ад вугла назіраньня. Пры фатаграфаваньні на прасвет (з боку пакоя, акварыўм стаіць на вакне) афарбоўка значна больш сьціплая. Гэта і вокам бачна і на фотках:

Ну, вось, пакуль і ўсё...
« Последнее редактирование: 08 Август 2010, 15:16:53 от Вітáль »