dr.moro, осмос - это для поднятия нитратов или как удобрение? Википедия рассказала Осмос участвует в переносе питательных веществ в стволах высоких деревьев, где капиллярный перенос не способен выполнить эту функцию. или я опять торможу...?
Гэта слэнг такі. Осмас ва уласным сэнсе - гэта працэс ці нават з'ява. У дадзеным жа выпадку пад осмасам разумеецца вада, прайшоўшая ачыстку спосабам, задзейніваючым з'яву осмаса. Такая вада не ўтрымлівае рэчываў, малекулы якіх істотна большыя за малекулу вады, у тым ліку салей жорскасьці. Разбаўляючы акварыўмную ваду такой вадой можна дасягнуць меншых канцэнтрацый салей жорскасьці ў выніковай вадзе і, адпаведна, меншай самой жорскасьці.
и я, кажется, сделала очепятку - нитратов мало в акве на работе (там роголистник растет очень хорошо - ну нравится мне эта травка!), а дома - много.
Не, пра нітраты гэта я збаламуціў. Я напісаў, што ў працоўным акварыўме, хутчэй за ўсё высокія нітраты. Гэта пры ўмове інтэнсіўнага росту рагаліставіка, магчыма толькі, калі ёсьць лімітаваньне па фосфару. Шо тычыцца хатняга акварыўма, то пры сістэматычных падменах вельмі шмат нітратаў там быць не павінна. Калі ў хатняй акве ёсьць іншая якая-небудзь трава, што дэманструе хуткі рост, то зь вялікай верагоднасьцю нітраты там зусім невысокія.