Ты хочешь сказать, что где-то через 2,5-5 часов после оплодотворения у зародыша уже есть части тела, с помощью которых он может разорвать оболочку? %)
Я хачу сказаць, што ў скалярыі абалонка ікрынкі настолькі слабая, што ніякіх высілкаў з боку лічынкі (а фактычна ікрынкі з хвосьцікам) проста не патрабуецца, яна распадаецца сама сабой, магчыма, проста распушчаецца. Я даваў ужо гэтую фотку:
Бачна, што на тканкі лічынка расходавала толькі нязначную частку запасаў, а ўжо свабодная. Справядлівасьці дзеля трэба адзначыць (гэта прывялі мне ў супрацьвес), што не ва ўсіх відаў рыб гэта так. Напрыклад, лічынка омуля амаль цалкам фармуецца ў капсуле і выходзіць ужо фактычна сфармаваўшымся мальком:
.
Так што ў розных рыб па-рознаму, але мае словы тычыліся скалярый...
И как я уже писал в теме украинки, галактики и панды, ИМХО, заглатывают воздух + в оболочке живут до стадии личинки. Просто сейчас в стакане с галактиками на дне лежит 2 дергуна... Вроде живые, даже пытаются есть, но не могут плавать... Пузырь, естественно, без воздуха.
Апошняе можна назіраць непасрэдна і я дапускаю, што ў названых табою відаў разьвіцьцё амаль да канца, як у омуля - у капсуле. Але, каб з дакладнасьцю сьцьвярджаць нешта адносна заглынаньня паветра трэба ставіць эксперымент накшталт таго, што пастаўлены ўкраінцамі...