Автор Тема: Отнерестились апистограммы  (Прочитано 38806 раз)

Віталь

• Гость
Re: Отнерестились апистограммы
« Ответ #90 : 22 Апрель 2010, 07:33:08 »
Непрынцыпова, мне больш падабаюцца нераставікі без грунту. Рамірэзкі і проста на шкло могуць ікру адкласьці. Расьліны лепш каб былі, для больш устойлівага балансу, але тады і сьвятло павінна быць. Лепш паставіць на вакно на паўночны бок.

Оффлайн SubSerega

• Пользователь
    • Просмотр профиля
« Ответ #91 : 22 Апрель 2010, 07:40:54 »
35 литрового нерестовика хватит? И надо ли как-то спциально готовить воду? Давать ли фильтрацию или только аэрацию?

Белорусский клуб аквариумистов

« Ответ #91 : 22 Апрель 2010, 07:40:54 »

Віталь

• Гость
« Ответ #92 : 22 Апрель 2010, 07:46:15 »
Хопіць з запасам. У мяне пасьпяхова нераставалі ў 10 л (хаця рэкамендуюць 20 л). Калі аквас (на паўночным баку) стаіць на вакне з расьлінамі, то можно і без аэрацыі. А так, так можна абыйсьціся адной аэрацыяй. Вада павінна быць мягкай-сярэдняй жосцкасьці, слабакіслай. Жосцкую трэба разбаўляць осмасам/дысцылятам/дажджавой вадой.

Оффлайн SubSerega

• Пользователь
    • Просмотр профиля
« Ответ #93 : 22 Апрель 2010, 07:50:52 »
Ну, будем считать, что я понял:)))) А вот кстати, дистиллированная вода, продающаяся в автомагазинах, подходит для использования в аквариумах?

Віталь

• Гость
« Ответ #94 : 22 Апрель 2010, 07:55:59 »
Сяргей, паспрабуй пакуль на звычайнай вадзе. Калі многа ікры пабялее, то варта будзе замарачвацца наконт вады. У мяне на звычайнай з-пад крана вадзе ўсё добра. Праўда, я ведаю, што яна ня вельмі жосцкая. Пры добрым пітаньні рамірэзкі нерасьцяцца ў сярэднім раз у два тыдні (гэта калі ікру забіраць, альбо яна гіне/з'ядаецца), такшто стаўся спакайней да гэтай падзеі.

Оффлайн SubSerega

• Пользователь
    • Просмотр профиля
« Ответ #95 : 22 Апрель 2010, 08:02:30 »
Ну, раз Вы так говорите, значит буду спокойнее...:)))) А стратовый корм, как я понял из темы, артемия? Или начать лучше инфузорией? Есть и то, и другое.

Віталь

• Гость
« Ответ #96 : 22 Апрель 2010, 08:05:39 »
Лепш пачаць з інфузорыі. З артэміяй есьць адна замарочка. Трэба падгадаць толькі-толькі адарваўшуюся ад парашуціка. Зь першага разу без вопыта можна не сінхранізаваць паплыў малька з выклювам сьвежага наўпліўса артэміі, а ператрыманы (падросшы) наўпліўс лічынка ўзяць не можа...

Оффлайн edvardaseg

• Постоялец
    • Просмотр профиля
« Ответ #97 : 23 Апрель 2010, 10:10:38 »
Я в шоке - у меня апистограммки дружно заболели месяца два  назад гексом - штучек 5-6 .
Животы пораздувались, дырки на головах - всё как обычно ... у одной голова практически разложилась насквозь ...
Ну я не лечу принципиально, потому как бесполезно.
И о чудо - всё прошло само собой - плавают как ни в чём не бывало :)

Віталь

• Гость
« Ответ #98 : 23 Апрель 2010, 11:30:06 »
Я зараз таксама не лячу. Адзін хворы плавае ўжо месяцы з 2, істотнага пагаршэньня стану не назіраецца...

Оффлайн SubSerega

• Пользователь
    • Просмотр профиля
« Ответ #99 : 27 Апрель 2010, 18:03:06 »
To Вітáль:
В общем, вторая пара рамирезок чистит камень под кустом. Правда камень не сказать, что плоский.
Посему план у меня такой: вижу икру, беру камень, несу в маленький аквариум, предварительно подняв там температуру до 30 градусов. Как нести? Можно по воздуху, или опустить в мисочку с водой?
В маленьком аквариуме лежит свежемытый грунт, сидят растения, стоит фильтр-компрессор, подсветка . Фильтр сделаю на самый минимум, чтоб еле-еле...  Камешек положу в другой угол.
Как думаете, все правильно?

Оффлайн SubSerega

• Пользователь
    • Просмотр профиля
« Ответ #100 : 27 Апрель 2010, 20:10:08 »
Упс...Отметали полчаса назад. Я сегодня чистил аквариум и подменивал воду, через час отметались. На этот момент в обоих аквариумах-малом и большом, т была 27 градусов. Забрал камень с икрой, в мисочке с водой перенес в малый. Грелку поставил на 31.

Віталь

• Гость
« Ответ #101 : 28 Апрель 2010, 07:21:28 »
Ну, вось і добра. Было б памылкаю рабіць перапад у 4 градусы. А так плаўна выйшла... Усё, зараз назірай. Можна падліць чаго-небудзь кшталту сінькі. А можна і так пакінуць...

Оффлайн edvardaseg

• Постоялец
    • Просмотр профиля
« Ответ #102 : 28 Апрель 2010, 12:10:13 »
с грунтом фигово - малёк там затеряется и артемия то же ... имха моя такая :)

Віталь

• Гость
« Ответ #103 : 28 Апрель 2010, 17:31:07 »
с грунтом фигово - малёк там затеряется и артемия то же ... имха моя такая :)
Падтрымліваю. Наконт малька, магчыма, яшчэ не так крытычна, а вось наконт артэміі адназначна +1.

Оффлайн SubSerega

• Пользователь
    • Просмотр профиля
« Ответ #104 : 28 Апрель 2010, 19:21:48 »
Примерно 15 икринок побелело... Так что может грунт будет не так важен..