Автор Тема: Отнерестились апистограммы  (Прочитано 38613 раз)

Віталь

• Гость
Re: Отнерестились апистограммы
« Ответ #75 : 19 Февраль 2010, 13:14:40 »
Напэўна, вялікія рыбы. Маленькія нічога замарожанага не могуць зьесьці. Кармлю ўсё жыцьцё так. Ніколі не бачыў у гэтым праблем. Хаця, канешне, правільней было б размарожваць...

Оффлайн wader

• Ветеран
    • Просмотр профиля
« Ответ #76 : 19 Февраль 2010, 13:39:17 »
Напэўна, вялікія рыбы. Маленькія нічога замарожанага не могуць зьесьці. Кармлю ўсё жыцьцё так. Ніколі не бачыў у гэтым праблем. Хаця, канешне, правільней было б размарожваць...

В том то и дело, что мелкие - неоны и т.д. Так и я раньше также кормил, теперь вот осторожничаю.
Но это так - для сведения.

Белорусский клуб аквариумистов

« Ответ #76 : 19 Февраль 2010, 13:39:17 »

Оффлайн Коготь

• Ветеран
    • Просмотр профиля
« Ответ #77 : 19 Февраль 2010, 14:49:37 »
 Вiталь, удивительная фотка, красота. Когда будут готовы к продаже я надеюсь отпишешся здесь, хочу попробовать подержать у себя.

Віталь

• Гость
« Ответ #78 : 19 Февраль 2010, 16:03:30 »
Абавязкова. Падрыхтуй аквас да тэмпературы 26С (мінімум). Некаторыя трымаюць пры больш нізкай тэмпературы, але не думаю, што гэта правільна. Рыбка патрабуе тэмпературнага рэжыму прыблізна як дыскусы.

Оффлайн Коготь

• Ветеран
    • Просмотр профиля
« Ответ #79 : 19 Февраль 2010, 17:51:18 »
 Озодачил ты меня, я давно грелку убрал за ненадобностью, температура ниже 24 не опускается. Читал что требуют особого подхода, если надо то будем подымать.

Оффлайн Анна Сорокина

• Знаю, что ничего не знаю, поэтому редко обижаюсь
  • Ветеран
  • Ох, заболела рыбками... :)))
    • Просмотр профиля
« Ответ #80 : 19 Февраль 2010, 19:28:38 »
А можно записаться в очередь на бабочек?
Думаете всё так просто?
Да, всё просто, но совсем не так... (с)

Віталь

• Гость
« Ответ #81 : 20 Февраль 2010, 23:03:12 »
Можна, але чаргі не будзе. Хопіць усім, яшчэ і для магазінаў застанецца. :)

Віталь

• Гость
« Ответ #82 : 05 Март 2010, 11:33:08 »
З тыдзень таму дзьве рамірэзкі хворыя гексам былі пасаджаныя лячыцца ў бульён метранідазола 1 таб/10 л (ведаю, што гэта вялікая дазіроўка, але ад адчаю...) з фурацылінам. Кожны дзень падмена вады 1/2 і 1/2 таблеткі метру, фурацылін на вока. Дык пазаўчора аднераставалі. Нічога чапаць не стаў, думаю, нічога не выжыве, альбо з'ядуць самі. Дык (а) і выжыла (што дзіўна) і (а) пабялела толькі 2-3 ікрынкі (што пасьля (1) ня дзіўна), і (3) ня зьелі (што, зноў жа, дзіўна), лічынка расплылася па дну, бацькі спачатку перанесьлі ікру ў іншы куток палаты, а зараз зьбіраюць па ўсёй акве хвосьцікі і выплёўваюць у гэты куток. Самец яшчэ нічога, толькі з рожкамі/дзіркамі, а на самачку страшна глядзець (рожкі і вочы навыкаце). У мяне пачуцьці супярэчлівыя...

Оффлайн Коготь

• Ветеран
    • Просмотр профиля
« Ответ #83 : 05 Март 2010, 22:44:05 »
Ужас какой, начитался побежал своих (твоих  ;) ) осматривать.... Мои интеллегенты какието, корм берут аккуратно, даже застенчиво, такое чувство что где-то на стороне что-то жрут  :) 

Оффлайн kotok1980

• Заслуженный оффтопер :)
  • Ветеран
  • обследование зданий и сооружений. Пром.альпинизм
    • Просмотр профиля
« Ответ #84 : 05 Март 2010, 23:39:08 »
на диете сидят  ;D

Віталь

• Гость
« Ответ #85 : 09 Март 2010, 11:18:51 »
Самка здохла. Самец адсаджаны на працяг лячэньня, лічынкі ўсе паплылі... жыцьцё працягваецца...

Віталь

• Гость
« Ответ #86 : 21 Апрель 2010, 09:22:07 »
У рамірэзак вельмі рэдка бываюць пары, якія не з'ядаюць самі сваю ікру. Наяўнасьць іншых вялікіх рыб, шумы, хадзьба каля акварыўма і інш. стрэсы стымулююць бацькоў зьнішчыць ікру самастойна. Рыбкі лічаць, я думаю, што лепш з'есьці ікру самастойна, чым даць праведаць іншым, што яна смачная. Так павялічваюцца шанцы вырасьціць патомства ў наступны раз. Звычайна, калі хочуць атрымаць патомства, ікру адкладзеную на камень альбо на ліст расьліны аднімаюць ад бацькоў і памяшчаюць у асобны акварыўм.

Оффлайн SubSerega

• Пользователь
    • Просмотр профиля
« Ответ #87 : 21 Апрель 2010, 09:34:46 »
Т.е. надо ли так понимать, что первый раз их трогать не надо: пусть откладывают и съедают? В следующий  раз имеет ли смысл при подобных признаках приготовить отдельный аквариум, субстраты на выбор и при появлении икры убрать родителей, а не переносить икру?

Віталь

• Гость
« Ответ #88 : 21 Апрель 2010, 10:24:06 »
Можна і зараз прадаставіць ім асобны аквас і пакінуць іх даглядаць за ікрой. Калі ніхто не будзе іх турбаваць, то, магчыма, трапіцца якраз удалая пара, якае ня з'есьць ікру. Крыху вышэй я апісваў такі прыклад. Праўда, тыя рыбкі ўжо памерлі...

Оффлайн SubSerega

• Пользователь
    • Просмотр профиля
« Ответ #89 : 22 Апрель 2010, 07:25:48 »
Буду пробовать. Спасибо. Однако хотел бы уточнить: в нерестовик грунт нужен или растения к горшочки, камешки выложить парочку, а дно оставить так?
« Последнее редактирование: 22 Апрель 2010, 07:31:23 от SubSerega »