Автор Тема: Отнерестились апистограммы  (Прочитано 38599 раз)

Віталь

• Гость
Re: отнерестились апистограммы
« Ответ #60 : 30 Июль 2009, 16:06:01 »
Виталий, не знаю почему они у меня умирают, мне кажется, что корм они плохо берут. У меня нет никакой живой пыльцы, артемия им большая, в рот не лезет.
Анжэліка, у мяне таксама ніякага жывога пылу няма, толькі вада квітнее. Я эўглену вокам бачу на сонцы, але сумняваюся, што малькі на такую дробязь зьвяртаюць увагу, хаця хто яго ведае... можа у мяне яны першы час якраз гэтай мелюзгой і падсілкоўваюцца, бо артэмію, насамрэч, у першы дзень як паплылі - не бяруць, назаўтра толькі. У гэты раз навогул нейкае цуда, ў мяне ў той дзень, калі трэба было пускаць сьвяжайшую артэмію, адключылі на вечар і ноч электрычнасьць, я да 3 ночы кожную гадзіну ўставаў і бурболіў ротам у інкубатар, каб артэмія не задахнулася. А калі сілы (волі  ;)) скончыліся, я апошні раз падзьмухаў і забыў трубку пакінуць у інкубатары. Я думаю, гадзіны ў 4-5 раніцы электрычнасьць далі, бо ў 6, калі ў мяне пад'ём ужо ўсё малаціла. Я адразу да артэміі, бах трубка ўбаку, сьвішча ў паветра, наўплія ўся дохлая на дне. Што застаецца? накідаў хоць дохлай. Але самае цікавае, што ўвечары ўся артэмія плавала і ахвотна паядалася малькамі. Калі я яе запускаў, яна была яшчэ нават складзеная, фактычна, толькі дэкапсуляваная і заснуўшая (язараз думаю, што ў такім стане яна нават высушваньне вытрымлівае, можа так яе і дэкапсулююць ???). У аквасе з зялёнай вадой днём па кіслароду перадоз, яны выдавочна, прачнуліся і малькі іх пачалі есьці ў стане, калі яны толькі-толькі раскрывалі свае лапкі-плаўнікі. Але я так мяркую, што прачнуліся ня ўсе (хаця на дне не было дохлых (сьлімакі пад'елі?)), бо ў інкубатары, ў якім такіх заснуўшых было яшчэ многа і які я паставіў пад аэрацыю, увечары хаця некаторыя паплылі (прачнуліся), але і не паплыўшых (дохлых?) было шмат. Ну, так-сяк, але здаецца выкруціўся. Згодзен, гэты час - ледзь не самы крытычны і ключавы момант у пад'ёме. Я спадзяваўся на калаўратку, але ў гэтым годзе іх у маёй калюжыне чамусьці не распладзілася...
А сушку они не воспринимают.
Гэта дакладна, у мяне таксама, хаця ў агульніку дарослыя з паплёўкамі, але бяруць (намагаюцца ўрваць ад скалярак  ;D)
Один самец взрослый тоже недавно умер, внезапно. В акасе 32 градуса, жара. Утром плавал, резвился, ни болел, никаких признаков болезни, а вечером уже всплыл. Думаю, от жары.
Не, не ад жары, яны пры 36 сябе добра адчуваюць. А вось ад недахопу кіслароду - мог.
Падрацца не мог ў цябе? У мяне адзін раз мог бы быць летальны зыход (вока ўжо было капітальна падбіта і спушчана, вусны разорваныя (у абодвух)), праўда гэта было ў 30 л, а не ў агульніку і там адна пара ўжо лічыла ўсё сваёй тэрыторыяй, а другую я пазьней падсадзіў, думаў, памяняюцца самкамі, бо абождва самцы сваіх (ну, яны, строга кажучы, ім сваімі былі не па іх волі, а па майму назначэньню) самак праігнаравалі перад гэтым, самкі ікру лажылі, а яны яе толькі зьелі, ў нерасьце не прымалі ўдзелу.
Уже лампы бывает днем отключаю.
а што рыбы паказваюць сваё незадавальненьне тэмпературай? Пачынаюць сябе неадэкватна паводзіць?
Но точно знаю, как увижу нерест, попробую снова выводить!
Малайцом! :D
« Последнее редактирование: 30 Июль 2009, 16:22:04 от Вітáль »

Віталь

• Гость
« Ответ #61 : 30 Июль 2009, 16:20:54 »
Вітáль, вчера обратила внимание, что мои самцы все больше между собой контактируют, а девочка в кустах сидит и за этим наблюдает. Подскажи, может, лучше одного будет отсадить?
Я ў папярэднім паведамленьні апісаў трагічны выпадак, але ў цябе іншая сітуацыя, не думаю, што доўга знаёмыя дойдуць да фатальнай бойкі. Калі хочаш хутка, то можаш у мяне купіць за 10 т.р. дарослую самачку (у мяне іх візуальна больш, і, здаецца, на ўсіх самцоў не хапае), альбо памяняйся з Дар'яй, у яе 4 дзеўкі на аднаго султана-мусульманіна. ;D Я думаю, калі яна яшчэ з Максімам не махнулася, то абмяняецца з табой.
И еще. А когда можно будет ждать рамирезок? А то очень уж хочется :) Но я подожду, подожу!
Мінулы раз, былі прадажнага памеру да 2.5 мес., але моцна рванулі ў росьце, калі дафнія пайшла, зараз дафнія ў наяўнасьці (але яшчэ вялікая для іх, тым ня менш, праз тыдзень будуць браць), таму, думаю, за 2 месяцы павінны вымахаць і, калі я дзе не дам маху, напрыканцы верасьня можна спадзявацца.
П.С. Дарэчы, тыя малькі скалярак, якія маладзейшыя за рамірэзак (ім якраз 5 мес зараз) ужо амаль дагналі тых 10 месячных, якіх я сайдэксам патравіў. Жывая дафнія - сіла!

Белорусский клуб аквариумистов

« Ответ #61 : 30 Июль 2009, 16:20:54 »

shpilka

• Гость
« Ответ #62 : 30 Июль 2009, 20:06:41 »
Вітáль, думаю, подожду. Как раз к концу моего отпуска, ты только мне оставь, пожа-алуйста :) А то я хочу все сразу, т.е. сразу и много ;D

Віталь

• Гость
« Ответ #63 : 31 Июль 2009, 07:43:43 »
Вітáль, думаю, подожду. Как раз к концу моего отпуска, ты только мне оставь, пожа-алуйста :) А то я хочу все сразу, т.е. сразу и много ;D
Безумоўна, Аня, ўсе мясцовыя будуць мець прыярытэт.  ;)

dariar

• Гость
« Ответ #64 : 31 Июль 2009, 15:49:51 »
Мы уже давно "махнулись не глядя".Достался мне один взрослый самец-красавец,спасибо Максиму.Сидит теперь этот самец с двумя барышнями в 60л,и еще пара в 22л.Самочки все нерестятся,да честно,нет пока энтузиазма заниматься мальками,может по осени попробую,жарко очень и в разъездах я...В 60л девочки нерестятся по очереди,а когда одновременно,- дерутся прямо как взрослые самцы,это просто зрелище  ;D

альбо памяняйся з Дар'яй, у яе 4 дзеўкі на аднаго султана-мусульманіна. ;D Я думаю, калі яна яшчэ з Максімам не махнулася, то абмяняецца з табой

Віталь

• Гость
« Ответ #65 : 31 Июль 2009, 19:18:51 »
Мы уже давно "махнулись не глядя".Достался мне один взрослый самец-красавец,спасибо Максиму.Сидит теперь этот самец с двумя барышнями в 60л,и еще пара в 22л.Самочки все нерестятся,да честно,нет пока энтузиазма заниматься мальками,может по осени попробую,жарко очень и в разъездах я...В 60л девочки нерестятся по очереди,а когда одновременно,- дерутся прямо как взрослые самцы,это просто зрелище  ;D
Ясна, а Максімаў самец невуалевы?

dariar

• Гость
« Ответ #66 : 31 Июль 2009, 21:51:43 »
Ясна, а Максімаў самец невуалевы?
Нет,не вуалевый.Но тоже красавчик.

Віталь

• Гость
« Ответ #67 : 11 Август 2009, 12:41:12 »
Аня, где девчёнок-то будем брать?  скучно моему парню одному жить.
А моим так ничего без девченки, даже удивляюсь ???
В Золотой рыбке были рамирезки, но дисковые, не понравились. Вот и жду, когда у Вітáля подрастут ::)
Пакуль 10-12 мм. Я ім здзіўляюся  ;D могуць карэтру маладую амаль сваёй даўжыні затачыць. У мяне з дафніяй часам трапляе. Калі адну заточыць пасьля доўга на дафнію не глядзіць, шукае карэтру.  :P

Оффлайн Halina

• Клуб Любителей Цихлид
  • Новичок
    • Просмотр профиля
« Ответ #68 : 11 Август 2009, 14:55:48 »
Пакуль 10-12 мм. Я ім здзіўляюся  ;D могуць карэтру маладую амаль сваёй даўжыні затачыць. У мяне з дафніяй часам трапляе. Калі адну заточыць пасьля доўга на дафнію не глядзіць, шукае карэтру.  :P
Ой, какая прелесть! Уже 10-12 мм! А сколько нам еще ждать, чтобы можно было забирать?  ::)

Віталь

• Гость
« Ответ #69 : 11 Август 2009, 15:28:08 »
зараз 16-ты дзень, як паплылі. Усяго месяца 2, думаю, трэба.

Віталь

• Гость
рам
« Ответ #70 : 15 Февраль 2010, 11:08:24 »
... а когда планируешь продажу рамирезок ?
Учора адна з самак зь мінулага вывадка закадрыла маладенькага хлопца. Ён адразу так весь афарбаваўся, як дарослы літаральна  за суткі. Ужо хутка, відаць.
« Последнее редактирование: 15 Февраль 2010, 11:16:53 от Вітáль »

Віталь

• Гость
Re: Отнерестились апистограммы
« Ответ #71 : 19 Февраль 2010, 12:08:00 »
Любяць марожаную маіну страх як. У кармушку заскокваюць праз край... :)

Оффлайн wader

• Ветеран
    • Просмотр профиля
« Ответ #72 : 19 Февраль 2010, 12:21:48 »
Виталь, ты сразу замороженную кидаешь в аквариум?

Віталь

• Гость
« Ответ #73 : 19 Февраль 2010, 12:27:36 »
Тут, не, не ў акварыўм, а ў кармушку, а ў агульніку адразу ў аквас. А што? 

Оффлайн wader

• Ветеран
    • Просмотр профиля
« Ответ #74 : 19 Февраль 2010, 12:34:00 »
Тут, не, не ў акварыўм, а ў кармушку, а ў агульніку адразу ў аквас. А што? 

Я так тоже раньше делал.
Но в прошлом году был в гостях у одного старого минского аквариумиста. Рыб он начал разводить тогда, когда мои родители в школу ходили.
И он прямо при нас накидал в аквариум замороженной дафнии. Через полчаса штук 5 рыб плавали поверху почти дохлые. Потом они и померли. Таким образом мне наглядно прочитали лекцию и продемонстрировали как влияет поедание замороженного корма. К тому же возникает риск различных воспалений. Симптомы похожи на туберкулез.

Поэтому сейчас сначала кидаю заморозку в чашку, добавляю воды и через минут 15-20 кормлю.