Виталий, не знаю почему они у меня умирают, мне кажется, что корм они плохо берут. У меня нет никакой живой пыльцы, артемия им большая, в рот не лезет.
Анжэліка, у мяне таксама ніякага жывога пылу няма, толькі вада квітнее. Я эўглену вокам бачу на сонцы, але сумняваюся, што малькі на такую дробязь зьвяртаюць увагу, хаця хто яго ведае... можа у мяне яны першы час якраз гэтай мелюзгой і падсілкоўваюцца, бо артэмію, насамрэч, у першы дзень як паплылі - не бяруць, назаўтра толькі. У гэты раз навогул нейкае цуда, ў мяне ў той дзень, калі трэба было пускаць сьвяжайшую артэмію, адключылі на вечар і ноч электрычнасьць, я да 3 ночы кожную гадзіну ўставаў і бурболіў ротам у інкубатар, каб артэмія не задахнулася. А калі сілы (волі
) скончыліся, я апошні раз падзьмухаў і забыў трубку пакінуць у інкубатары. Я думаю, гадзіны ў 4-5 раніцы электрычнасьць далі, бо ў 6, калі ў мяне пад'ём ужо ўсё малаціла. Я адразу да артэміі, бах трубка ўбаку, сьвішча ў паветра, наўплія ўся дохлая на дне. Што застаецца? накідаў хоць дохлай. Але самае цікавае, што ўвечары ўся артэмія плавала і ахвотна паядалася малькамі. Калі я яе запускаў, яна была яшчэ нават складзеная, фактычна, толькі дэкапсуляваная і заснуўшая (язараз думаю, што ў такім стане яна нават высушваньне вытрымлівае, можа так яе і дэкапсулююць
). У аквасе з зялёнай вадой днём па кіслароду перадоз, яны выдавочна, прачнуліся і малькі іх пачалі есьці ў стане, калі яны толькі-толькі раскрывалі свае лапкі-плаўнікі. Але я так мяркую, што прачнуліся ня ўсе (хаця на дне не было дохлых (сьлімакі пад'елі?)), бо ў інкубатары, ў якім такіх заснуўшых было яшчэ многа і які я паставіў пад аэрацыю, увечары хаця некаторыя паплылі (прачнуліся), але і не паплыўшых (дохлых?) было шмат. Ну, так-сяк, але здаецца выкруціўся. Згодзен, гэты час - ледзь не самы крытычны і ключавы момант у пад'ёме. Я спадзяваўся на калаўратку, але ў гэтым годзе іх у маёй калюжыне чамусьці не распладзілася...
А сушку они не воспринимают.
Гэта дакладна, у мяне таксама, хаця ў агульніку дарослыя з паплёўкамі, але бяруць (намагаюцца ўрваць ад скалярак
)
Один самец взрослый тоже недавно умер, внезапно. В акасе 32 градуса, жара. Утром плавал, резвился, ни болел, никаких признаков болезни, а вечером уже всплыл. Думаю, от жары.
Не, не ад жары, яны пры 36 сябе добра адчуваюць. А вось ад недахопу кіслароду - мог.
Падрацца не мог ў цябе? У мяне адзін раз мог бы быць летальны зыход (вока ўжо было капітальна падбіта і спушчана, вусны разорваныя (
у абодвух)), праўда гэта было ў 30 л, а не ў агульніку і там адна пара ўжо лічыла ўсё сваёй тэрыторыяй, а другую я пазьней падсадзіў, думаў, памяняюцца самкамі, бо абождва самцы сваіх (
ну, яны, строга кажучы, ім сваімі былі не па іх волі, а па майму назначэньню) самак праігнаравалі перад гэтым, самкі ікру лажылі, а яны яе толькі зьелі, ў нерасьце не прымалі ўдзелу.
Уже лампы бывает днем отключаю.
а што рыбы паказваюць сваё незадавальненьне тэмпературай? Пачынаюць сябе неадэкватна паводзіць?
Но точно знаю, как увижу нерест, попробую снова выводить!
Малайцом!