Автор Тема: Артэмія саланаводная  (Прочитано 30853 раз)

0 Пользователей и 2 Гостей просматривают эту тему.

Оффлайн wader

  • Ветеран
  • Сообщений: 517
  • Поблагодарили: 28
    • Просмотр профиля
Re: вопрос по артемии
« Ответ #75 : 25 Октябрь 2012, 13:08:34 »
...... Температура воды поддерживается 26-30°С, при более низкой выклев рачков растянут, и ухудшается всхожесть. Желательно круглосуточное освещение и .....

Высокая температура не всегда хорошо, так как при 30 градусах науплии очень быстро линяют и теряют питательную ценность. Свет - не знаю кто это придумал, но у большинства аквариумистов артемия стоит без света вообще. Только для вылова используется лампа. чтобы сконцентрировать рачка.

Еще один ценный совет, подсказанные мне украинскими аквариумистами - если науплиев вышло очень много, лучше хранить их в холодильнике в блюдце с небольшим слоем вода. Таким образом рачки остаются живаыми до 3 дней и практически впадают в анабиоз.

Оффлайн bondareff

  • Старожил
  • Сообщений: 397
  • Поблагодарили: 29
    • Просмотр профиля
Re: Артэмія саланаводная
« Ответ #76 : 25 Октябрь 2012, 14:14:30 »
Я не свечу и не отделяю, потому что - нечего отделять.

т.е выход практически 100%. ?  и насколько потом жизнеспособны личинки? и как их после белизны все равно в соленую воду?

Белорусский клуб аквариумистов

Re: Артэмія саланаводная
« Ответ #76 : 25 Октябрь 2012, 14:14:30 »

Оффлайн sam

  • Ветеран
  • Сообщений: 4940
  • Поблагодарили: 161
  • Слегка похож на меня.
    • Просмотр профиля
Re: Артэмія саланаводная
« Ответ #77 : 25 Октябрь 2012, 22:03:18 »
Не 100, но много; Промыть нужно в проточной воде в мелком ситечке, как здесь:  http://aqalife.ru/2011/03/20/kultivirovanie-artemii-dlya-intensivnogo-razvedeniya-malkov
Не ошибается тот, кто не пробует (это не я сказал, но нравится) !!!

more.akva.by

vel. +375296759106
mts. +375339009106

Оффлайн igor_tj21

  • Новичок
  • Сообщений: 2
  • Поблагодарили: 0
    • Просмотр профиля
Re: Артэмія саланаводная
« Ответ #78 : 29 Март 2013, 20:12:49 »
Кто продаст артемии яиц,хочу у себя попробовать развести.

Оффлайн sam

  • Ветеран
  • Сообщений: 4940
  • Поблагодарили: 161
  • Слегка похож на меня.
    • Просмотр профиля
Re: Артэмія саланаводная
« Ответ #79 : 29 Март 2013, 23:13:15 »
Кто продаст артемии яиц,хочу у себя попробовать развести.

Кого развести?
Не ошибается тот, кто не пробует (это не я сказал, но нравится) !!!

more.akva.by

vel. +375296759106
mts. +375339009106

Оффлайн wader

  • Ветеран
  • Сообщений: 517
  • Поблагодарили: 28
    • Просмотр профиля
Re: Артэмія саланаводная
« Ответ #80 : 29 Март 2013, 23:18:14 »
Кто продаст артемии яиц,хочу у себя попробовать развести.

Кого развести?

Как я понял - артемию. Тогда яиц надо всего ничего - если сильно надо у меня есть.

Оффлайн Віталь

  • артадокс
  • Модератор
  • Ветеран
  • *
  • Сообщений: 2589
  • Поблагодарили: 126
  • Корк, Ірландыя
    • Просмотр профиля
    • Беларускі акваклуб
Re:Артэмія саланаводная
« Ответ #81 : 15 Октябрь 2016, 12:44:00 »
Расскажите про сам процесс сбора и хранения, замораживаете остатки или нет, чем фильтруете как убираете оставшийся корм на дне акваса....и.т.п
Я адстойваю інкубатар (2л ПЭВ бутэлька з абрэзаным верхам) без аэрацыі хвілін з 10. Затым, калі пустыя шкарлупкі падняліся ўгору, бяру шланг са шкляной трубкай (можна пласьцікавай) апускаю ў акварыўм і дастаю (змачваю трубку). Пераношу трубку ў гарызантальным палажэньні да інкубатара, стаўлю вертыкальна. Кропелька вады з трубкі капае і робіць адтуліну ў слое шкарлупак, туды апускаю трубку, адтуліна яшчэ больш павялічваецца (калі трубка сухая, то наадварот памяншаецца і па меры апусканьня пачынае брацца за трубку). Апускаю трубку на самае дно і спускаю амаль весь зьмест інкубатара ў новую ёмістасьць. Не турбуюся наконт засмоктваньня невыклюнуўшыхся яек, што ляжаць на дне. Найбольшую небясьпеку ўяўляюць сабою менавіта шкарлупкі. Затым даю зьлітаму матэрыялу адстаяцца другі раз, паверхня пры гэтым чыстая, ёсьць толькі жывыя наўпліўсы і яйкі на дне. Зьліваю праз край столькі вадкасьці , каб не пацёк асадак (непракюнуўшыяся яйкі). Затым зьлітае фільтрую на арганзу. У інкубатар, дзе застаецца працэнтаў 10 (а першапачатковага) матэрыялу даліваю прэснай вады яшчэ столькі ж, даю адстаяцца, акуратна стаўлю на бок пад максімальным вуглом пакуль не пачынае выцякаць, нахіляю ў бок крыніцы сьвятла. Праз некаторы час наўпліус зьбіраецца каля краю бутэлькі, яго акуратна зьліваю, фільтрую і разам з раней адфільтраваным ў невялікай колькасьці вады ў плоскай ёмістасьці стаўлю ў халадзільнік (гэтым кармлю, пакуль новы вывадак не пасьпее). Вяртаюся да таго, што яшчэ не адфільтравана: зноў даліваем вады і паўтараю, як пасьля першай даліўкі, толькі адфільтраванае ідзе ўжо на скорм. На апошнім этапе пасьля чарговага зьліву ваду ў інкубатар не даліваю, а выліваю ўсё ў сьпецыяльна прызначаны кубачак, дзе яшчэ раз адстойваецца і зьліваецца ўжо амаль усё.

Нічога, як правіла не застаецца. За шэсьць-восемь гадзін пакуль артэмія патэнцыйна магла б жыць, яе некалькі разоў (такжа патэнцыйна, рэальна - толькі адзін)  маглі б зьесьці.
Вялікі дзякуй самому сабе за падрабязную інструкцыю. :) За годы без хобьбі забыў начыста і як вывадзіць і нават якія яйкі вылупіліся, а якія загінулі.
раб Божы Вітáль